1 liten gul løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
3 gulrøtter, finhakket
6 store plommetomater
1 pakke silken tofu (350 gram)
2,5 dl vegansk matfløte
2 dl vann
3 ss tomatpuré
1 ss agavesirup
1/2 ts paprikakrydder
1 ts tandoori masala
1 ts timian
1 ts piffikrydder
1 ts karri
1 ts grønnsaksbuljong
salt og pepper (smak til)
1. Flå tomatene (skjær et lite kryss i begge sidene på tomatene og legg dem i en kjele med kokende vann til du ser at skinnet begynner å løsne. Hell av vannet og dra av skinnet). Kutt tomatene smått.
2. Blank løk og hvitløk i en kasserolle. Tilsett gulrøtter, grønnsaksbuljong og krydder.
3. Kjør tofu, matfløte og vann i en blender til blandingen er jevn.
4. Ha flådde tomater i kjelen sammen med tomatpuré og agavesirup, og la det koke 5-6 minutter før du tilsetter blandingen av tofu, matfløte og vann.
5. Tilsett mer krydder etter smak. Kjør suppa jevn med en blender. Jeg liker supper med tykk, puréaktig konsistens, men det er bare å spe ut suppa med mer vann hvis du ønsker en tynnere konsistens.
Servér suppa med godt brød.
(2 pers.)
Mmm, denne må jeg prøve meg på :-) fikk nettopp noen pakker silketofu i posten fra iherb..
SvarSlettKjempekul kopp/bolle forresten.
Takk! Det er egentlig en tekopp fra Kremmerhuset, men jeg bruker den minst like ofte som suppeskål :D
SvarSlettUtrolig bra blogg!! Har prøvd meg på flere av oppskriftene du legger ut!
SvarSlettDette er min favoritt matblogg!:)
Takk for det, veldig trivelig å få en så fin tilbakemelding! Det har kommet stadig flere norske veganblogger det siste året, og det er så flott! Fantastiske VeganMisjonen (http://veganmisjonen.blogspot.com/) inspirerte meg til å legge om kostholdet fra vegetarisk til vegansk in the first place - der finner du utrolig mye god mat og nydelige bilder.
SvarSlettHåper du finner glede og inspirasjon her på bloggen i tiden framover også - snart blir det julemat! Nam, nam.