Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: wrap er ypperlig lunsj! I ukedagene pleier jeg å ta med middagsrester som lunsj på jobb, men noen ganger er det veldig kjekt å spise wraps også (dessuten er wraps ofte "lettere" mat enn porsjonspakker med middagsrester!).
Paprika er proppfull av vitamin C, mens spinat er blant annet en god kilde til folat, vitamin A og vitamin K. Avokado må være en av mine yndlingsfrukter! Den inneholder masse sunt enumettet fett, og er samtidig en kilde til vitamin C.
grovkornet lys bulgur, kokt
1 rød paprika, i terninger
et par nevner bladspinat
en håndfull sorte oliven (uten stein)
1 avokado, i terninger
1 gulrot, grovrevet
Du trenger også:
hvetelefser
1. Ha et godt lag med rød pesto på lefsa. Legg oppå resten av fyllet.
2. Rull sammen lefsa, og del i to.
3. Pakk lefsene inn i matpapir, og ta med på tur, eller i sekken når du skal på jobb eller skole.
Jeg elsker wraps!!
SvarSlettOfte hvis vi har hatt wok til middag, tar jeg med dette og et par lefser til lunch på skolen. Wok er veldig bra wrapsfyll :-)
ooh, wok som fyll hørtes veldig bra ut! (Jeg blir forresten alltid glad av å høre om andre som er flinke til å bruke opp middagsrestene sine!)
SvarSlettMiddagsrester generellt er dritbra fyll til wraps :) Jeg pleier å være dårlig til å ta med meg mat på skolen og sånt, blir som regel bare frukt, men må begynne å lage litt mer digge greier :P Jeg har forøvrig også en pose med bulgur i skapet, så nå vet jeg hva jeg skal bruke den på.
SvarSlettForresten prøvde jeg økologisk avokado i dag, enor forskjell! Du har kanskje ikke tilgang til det der du bor? :P I hvert fall var den helt grønn i skallet! En vanlig avokado ville da vært steinhard, men ikke de økologiske. Kjempemyk og kremet med en veldig god smak. Prøv om du kommer over!
SvarSlettHe-he, takk for at du gnir det inn, Adele! Inn i mellom kjøper jeg sånne nett på Coop med 1 kilo avokado, men da er ofte halvparten av avokadoene dårlige (fy, Coop). Så har blitt flinkere til å ta meg råd til å kjøpe sånne 2-pakninger med spisemodne avokadoer (tror riktignok ikke de er økologiske). De er dyre, men nesten alltid helt perfekte. (Og hvis det er noe som gjør meg glad her i verden, så er det en perfekt modnet avokado).
SvarSlettOg når det gjelder bulgur, så finner du en fantastisk oppskrift på bulgursalat hos VeganMisjonen: http://veganmisjonen.blogspot.com/2010/06/oppskrift-bulgur-grillmat-bulgursalat.html Jeg har laget den med både grovkornet og fin bulgur, og det funker definitivt best med grovkornet bulgur. Sykt godt!
SvarSlett