Tidligere i høst var jeg i Oslo. Mat må man ha, og på forhånd hadde jeg notert meg en rekke vegan-vennlige spisesteder som jeg skulle sjekke ut i løpet av oppholdet i hovedstaden. Pizzaen jeg fikk på Villa Paradiso på Grünerløkka var så fordømt god at jeg bestemte meg for å forsøke å gjenskape den, vel hjemme på mitt eget kjøkken. Resultatet ble aldeles fabelaktig, om jeg får si det selv. (For ordens skyld kan jeg påpeke at jeg ba om å få pizzaen uten ost da jeg var på Villa Paradiso, men jeg la til vegan "ost" da jeg lagde pizzaen hjemme. Begge deler funker knall.)
Deig:
Deig:
4,5 dl hvetemel
1,5 dl vann
1 ss olivenolje
1 pakke tørrgjær
1/2 ts salt
Tomatsaus:
1,5 dl vann
1 ss olivenolje
1 pakke tørrgjær
1/2 ts salt
Tomatsaus:
200 gram cherrytomat
1,5 dl soltørkede tomater, finhakket
2 ss tomatpuré
1 krm fersk chili, finhakket (ta ut frøene)
2 hvitløksfedd, finhakket
en god håndfull fersk basilikum, finhakket
1 ts oregano
Fyll:
1,5 dl soltørkede tomater, finhakket
2 ss tomatpuré
1 krm fersk chili, finhakket (ta ut frøene)
2 hvitløksfedd, finhakket
en god håndfull fersk basilikum, finhakket
1 ts oregano
Fyll:
1 dl blandede oliven uten sten
10-12 cherrytomater, delt i to
1/2 aubergine, i tynne skiver
ca. 100 gram revet vegan "ost" (jeg brukte Cheezly)
10-12 cherrytomater, delt i to
1/2 aubergine, i tynne skiver
ca. 100 gram revet vegan "ost" (jeg brukte Cheezly)
1. Sett ovnen på 250 grader.
2. Begynn med pizzadeigen. Bland det tørre i en bakebolle. Bland sammen vann og olje, og bland det våte i det tørre. Elt til deigen slipper bollen. La deigen heve på et lunt sted i minst 45 minutter, eller til dobbel størrelse.
3. Mens pizzadeigen hever, lager du tomatsaus. Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til du får en jevn blanding. Sett til side.
4. Stek aubergineskivene i olje og salt og pepper i en stekepanne. Del cherrytomat i to.
5. Kjevle ut pizzadeigen på en bakepapirkledd stekeplate, og bre tomatsausen utover bunnen før du legger på vegansk «ost» og resten av fyllet.
6. Stek pizzaen midt i ovnen på 250 grader i 13-15 minutter, eller til den er gylden.
(4 pers.)
2. Begynn med pizzadeigen. Bland det tørre i en bakebolle. Bland sammen vann og olje, og bland det våte i det tørre. Elt til deigen slipper bollen. La deigen heve på et lunt sted i minst 45 minutter, eller til dobbel størrelse.
3. Mens pizzadeigen hever, lager du tomatsaus. Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til du får en jevn blanding. Sett til side.
4. Stek aubergineskivene i olje og salt og pepper i en stekepanne. Del cherrytomat i to.
5. Kjevle ut pizzadeigen på en bakepapirkledd stekeplate, og bre tomatsausen utover bunnen før du legger på vegansk «ost» og resten av fyllet.
6. Stek pizzaen midt i ovnen på 250 grader i 13-15 minutter, eller til den er gylden.
(4 pers.)
Pizzaen før den settes inn i ovnen. |
mmm, ser kjempegodt ut! :-)
SvarSlettÅ, nå fikk jeg lyst på pizza! Ser digg ut. Tror det blir lørdagspizza på meg i morgen gitt :)
SvarSlettBle kanskje litt vel mye ost, men ellers helt fantastisk! Fredagspizza ftw!
SvarSlett