Raita er en indisk/pakistansk jogurtsaus. Den passer ypperlig som kontrast til sterk mat. Hvis du ikke har alle krydderne tilgjengelig, er det ikke så farlig om du legger til eller trekker fra noen smaker. De viktigste smakene kommer fra koriander, spisskummin, mynte og hvitløk.
3 dl soyajogurt naturell
1 lite hvitløksfedd, finhakket
1 krm salt
1 ts fruktose
1/4 ts hele korianderfrø
1/2 ts gurkemeie
1/4 ts bukkehornsfrø
1/2 krm kajennepepper
1/4 ts fenikkelfrø
1/4 ts spisskummin
1/4 ts sort pepper
1/2 anisfrø
1/4 ts chili
2 dl fersk mynte
1 dl fersk koriander
skvis av en sitron
1 lite hvitløksfedd, finhakket
1 krm salt
1 ts fruktose
1/4 ts hele korianderfrø
1/2 ts gurkemeie
1/4 ts bukkehornsfrø
1/2 krm kajennepepper
1/4 ts fenikkelfrø
1/4 ts spisskummin
1/4 ts sort pepper
1/2 anisfrø
1/4 ts chili
2 dl fersk mynte
1 dl fersk koriander
skvis av en sitron
1. Ha jogurten i en bolle.
2. Ha alle krydderne i en morter, og støt dem sammen.
3. Bland inn krydderne i jogurten. Ha raitaen over i en lufttett beholder, og la den hvile i minst en halvtime før servering slik at smakene får satt seg.
2. Ha alle krydderne i en morter, og støt dem sammen.
3. Bland inn krydderne i jogurten. Ha raitaen over i en lufttett beholder, og la den hvile i minst en halvtime før servering slik at smakene får satt seg.
Raita er kjempegodt sammen med linsesuppe og nanbrød.
Hei, bra blogg! Hyggelig at det blir flere veganblogger. Ville bare tipse deg - en bra lenke om søkemotoroptimalisering. http://www.webforumet.no/sokemotoroptimalisering/
SvarSletthttp://www.google.com/insights/search/#
Takk for det, koselig å høre! Og hjertelig takk for tipset!
SvarSlettEr ikke sikker på om jeg har smakt dette før, men virker ganske fristende ut :)
SvarSlettJeg synes det er veldig godt, spesielt til indisk mat. Det er fort gjort å lage raita!
SvarSlettKult at du lagerkrydderblandingen selv! Jeg kjøper ferdigmiks fra Santa Maria hvilket bare er tull, når jeg har så og si alt i skapene fra før.
SvarSlettHehehe. Jeg er SÅ glad for at jeg lager stort sett all mat fra skrætsj (ned til hver minste lille krydderblanding! Sånn går det når man er uhelbredelig matnerd). Det er moro å lage mat fra skrætsj, og da vet man nøyaktig hva som befinner seg i maten. Dessuten er sånne ferdigmikser ofte fulle av konserveringsmidler og tilsetningsstoffer og andre rare ting. Også smaker de skikkelig salt. Hurra for matlaging!
SvarSlettVeldig enig. Jeg ahr jo skapene fulle av nuturlige krydderier uansett. Og konserveringsmidler er noe drit.
SvarSlettNaturlige krydderier er BEST!
SvarSlett