søndag 11. september 2011

Post Punk Kitchen

Kikertterroristens veganske matblogg er - som navnet tilsier - ment som en ren oppskriftsblogg. Men nå har det seg sånn at jeg forguder en dame ved navn Isa Chandra Moskowitz. Hun er en av de råeste damene jeg vet om. 
Sammen med Terry Hope Romero lagde Isa Chandra Moskowitz en tv-kjøkkenserie med det fiffige navnet Post Punk Kitchen. Hvis noen skulle være i tvil, så handler programmene, som ble vist på lokal-tv i Manhattan og Brooklyn mellom 2003 og 2005, utelukkende om vegansk mat. Ikke helt i stil med Ingrid Espelid Hovig altså, men makan, så ufattelig moro! 

Bare se her: 
 
Etter at du har sett de fabelaktige videoene foreslår jeg at du bruker litt tid på Post Punk Kitchens hjemmeside, den er virkelig verdt et besøk. Isa Chandra Moskowitz og Terry Hope Romero står dessuten bak en haug med gode kokebøker. Les mer om bøkene her.6 kommentarer:

 1. Isa Chandra lærte meg å lage mat. Da jeg ble veganer måtte jeg plutselig lage maten min selv, jeg som til da såvidt klarte å slenge en frossenpizza i ovnen. Så, jeg kjøpte meg 'Vegan with a vengeance', bakte veganske muffins og lagde marokanske gryter og grønnsakslasagner, fire forskjellige typer veganske pestoer, veganske vaffler og sitronmuffins, gratenger og burgere, lærte meg ingredienser på engelsk (ikke minst), til bokryggen løsnet og sidene ble revnet og full av olivenoljeflekker. Som jeg nå har teipet sammen fordi denne boken betyr så mye for meg. Den står liksom der som symbolet på min kjøkkendannelse.

  SvarSlett
 2. Awwww, fantastisk å høre! "Symbolet på min kjøkkendannelse" - så ekstremt bra!

  SvarSlett
 3. Veganomicon ligger faktisk på nattbordet mitt akkurat nå. Min mann bestilte den (og en rekke andre kokebøker) til oss på Amazon, og jeg ELSKER kokebøker, også før jeg skal sove. Veldig fine oppskrifter i den!

  SvarSlett
 4. Hi-hi, kokebøker på nattbordet! Sånn er det her hjemme også. Jeg må innrømme at jeg har gitt meg selv (et midlertidig) forbud mot å kjøpe flere kokebøker - jeg må først bli flinkere til å bruke de jeg allerede har. Så nå arbeider jeg meg systematisk gjennom Lauren Ulm's 'Vegan Yum Yum'. Og det er ikke det verste man kan bruke tiden på :)

  SvarSlett
 5. Elsker mine vegan bøker! Og må bare lese litt i dem hver dag :) Har planer om å kjøpe vegan pie boken, samt de to burger bøkerne, fant begge på amazon.co.uk

  SvarSlett
 6. Jeg gleder meg innmari til å kjøpe Vegan pie in the sky :D Foreløpig har jeg faktisk kjøpt en del vegankokebøker gjennom cdon.no, det har funka veldig bra.

  SvarSlett