fredag 30. september 2011

Blomkålsuppe

Nå for tiden er butikkene fulle av grønne godsaker, og på denne tiden av året er sjansen kanskje ekstra stor for at grønnsakene er både norske og økologiske. Jeg digger blomkål og jeg elsker suppe. Dette er enkelt og greit en veganisert versjon av blomkålsuppa jeg har vokst opp med. Det eneste som skal til for å gjøre suppa vegan-vennlig, er å erstatte ku-fløte med vegetabilsk matfløte. 

1 stort blomkålhode, i små buketter 
2 kokte poteter, i terninger 
1/2 ts grønnsaksbuljong
3 dl vann
5 dl vegetabilsk matfløte
1 krm malt muskatnøtt
en klype salt
1 krm pepper

1. Vask blomkålen. Kutt den i mindre buketter, og kok opp i en kjele med vann, grønnsaksbuljong og potet. 
2. Fisk opp 5-6 små blomkålbuketter etter fem minutters koketid, og legg dem til side. 
3. Senk varmen, og la suppa småkoke i om lag 20 minutter. 
4. Mos suppa med en stavmikser. Tilsett vegetabilsk matfløte. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Varm opp suppa til ønsket temperatur. Suppa skal ikke koke etter at man har tilsatt fløten.

Servér blomkålsuppa med godt brød.

2 kommentarer:

  1. Blomkål er godt og suppe er godt. Like vel har jeg aldri prøvd kombinasjonen. Denne skal jeg prøve ut til uka :)

    SvarSlett
  2. Det er superenkelt, og utrolig godt!

    SvarSlett