Det finnes flere
gode grunner til å lage sin egen pesto: den man får kjøpt i
butikken inneholder som oftest ost, jeg liker å vite hva maten jeg
spiser består av, og ikke minst liker jeg å lage mat fra bunnen av.
Det er best slik!
1,5 dl
soltørka tomat (den tørre varianten)
5-6
cherrytomater
1 dl mandler
0,5 dl
pinjekjerner
1
hvitløksfedd, finhakket
2 ts
tomatpuré
1 ss rapsolje
1 klype salt
1. Legg
de soltørka tomatene i varmt vann, og la dem ligge mens du flår
tomatene.
2. Flå
tomatene (skjær et lite kryss i begge sidene på tomatene og legg
dem i en kjele med kokende vann til du ser at skinnet begynner å
løsne. Hell av vannet og dra av skinnet). Kutt tomatene smått.
3. Ha alle
ingrediensene i en blender, og kjør til du får en jevn blanding. Du
må nok skrape ned langs kantene underveis.
Oppbevar pestoen i en
lufttett beholder i kjøleskap.
Det så nydelig ut. Elsker pesto, både rød og grønn!
SvarSlettJupp! Neste punkt på to do-lista er å lage grønn pesto. Det blir bra!
SvarSlett