torsdag 18. august 2011

Rød pesto


Det finnes flere gode grunner til å lage sin egen pesto: den man får kjøpt i butikken inneholder som oftest ost, jeg liker å vite hva maten jeg spiser består av, og ikke minst liker jeg å lage mat fra bunnen av. Det er best slik!

1,5 dl soltørka tomat (den tørre varianten)
5-6 cherrytomater
1 dl mandler
0,5 dl pinjekjerner
1 hvitløksfedd, finhakket
2 ts tomatpuré
1 ss rapsolje
1 klype salt

1. Legg de soltørka tomatene i varmt vann, og la dem ligge mens du flår tomatene.
2. Flå tomatene (skjær et lite kryss i begge sidene på tomatene og legg dem i en kjele med kokende vann til du ser at skinnet begynner å løsne. Hell av vannet og dra av skinnet). Kutt tomatene smått.
3. Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til du får en jevn blanding. Du må nok skrape ned langs kantene underveis. 

Oppbevar pestoen i en lufttett beholder i kjøleskap. 

2 kommentarer:

  1. Det så nydelig ut. Elsker pesto, både rød og grønn!

    SvarSlett
  2. Jupp! Neste punkt på to do-lista er å lage grønn pesto. Det blir bra!

    SvarSlett