søndag 7. august 2011

Gulrotkake med vegansk osteglasur

Om du er redd for at overgangen til et vegansk kosthold betyr slutten på baking, kaker og desserter, så kan jeg si følgende: frykt ikke! Dette er den beste gulrotkaka jeg har smakt på så lenge jeg kan huske.

3,5 dl gulrøtter, revet
4 dl hvetemel
1,5 dl fruktose
2 ts no egg + 4 ss vann
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts salt
0,5 dl rapsolje
1,5 dl havremelk eller annen vegetabilsk melk
1 plate vegansk sjokolade, kuttet i småbiter (100 gram)

Glasur:
1/2 boks Tofutti kremost naturell
1 dl vegansk margarin
0,5 dl melis
saft av 1 sitron
1 ts vann

1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Bland mel, fruktose, bakepulver, salt og kanel i en stor bakebolle. Bland sammen no egg + vann, olje, vegetabilsk melk og revet gulrot i en liten bakebolle. Bland det våte i det tørre. Rør det raskt sammen. Tilsett sjokoladebitene til slutt. Ha blandingen over i en smurt kakeform (26 cm i omkrets), og stek kaka midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 min.
3. Mens kaka står i ovnen, lager du glasuren. Ha alle ingrediensene i en miksebolle, og kjør til du får en jevn blanding. Smak eventuelt til med mer sitron. 
4. Bruk en gaffel til å stikke i kaken for å se om den er ferdig. Den skal ha en fin og gylden farge, men være litt deigete og klissete. Når kaken er ferdig, må den avkjøles en stund før man stryker glasuren over den.  

2 kommentarer:

  1. Å nam, gulrotkake er så digg!

    SvarSlett
  2. Gulrotkake er skikkelig digg! Jeg har imidlertid servert denne kaka til folk som er skeptiske til vegetarmat/veganmat, og de likte IKKE glasuren. Jeg mistenker at det er Tofuttien sin feil, he-he. Men det er fullt mulig å lage en basic melisglasur uten smøreost også, da blir ikke kaka like uvant for skeptikere.

    SvarSlett