onsdag 27. juli 2011

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Fest i munnen! Denne friske sommerpaien kombinerer to av mine favoritter: rabarbra og jordbær.

Fyll:
3,5 dl rababra, i terninger
4,5 dl jordbær, delt i to
4 ss agavesirup

Topping:
100 gram vegansk smør
2 dl små havregryn
1 dl hvetemel
0,5 dl fruktose
1 dl brunsukker
2 ts kanel
1 ss agavesirup
1 ts salt
0,5 dl mandler, grovhakket

1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Bland sammen ingrediensene til fyllet i en bakebolle.
3. Rør sammen de tørre ingrediensene til toppingen i en annen bakebolle, og smuldre inn romtemperert smør.
4. Legg fyllet i en smurt paiform (26 cm i diameter), og smuldre toppingen over.
5. Stek paien midt i ovnen på 175 grader i 35-40 minutter. Paien er fedig når den er gylden på toppen. La paien avkjøles før servering. 

Servér smuldrepaien med vegetabilsk vaniljeis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar