torsdag 21. juli 2011

Vegansk pæreterte

Mitt første møte med denne pæreterta var på en fest for mange år siden. Jeg ble frelst ved første smakebit, og har siden den gang laget terta flere ganger enn jeg kan gjøre rede for. Gleden var stor da jeg la om til et vegansk kosthold, og innså at terta enkelt lot seg veganisere.

Paiskall:
6,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
200 gram vegansk margarin
2 ts no egg
4 ss vann
½ dl agavesirup
eventuelt litt vann

Du trenger også:
1 boks med hermetiske pærer i lake

1. Sett ovnen på 225 grader.
2. Sett smøret til romtemperering. Sikt melet i en bakebolle. Tilsett vaniljesukker og salt. Bruk hendene til å smuldre smøret sammen med melblandingen. Visp eggerstatningen sammen. Tilsett agavesirupen i eggerstatningen, og bland dette i melblandingen. Arbeide med deigen til den er fast og sammenhengende (det kan hende du må tilsette litt vann). La deigen hvile i kjøleskap i en halvtime.
3. Del deigen i to, og kjevle ut den ene halvparten til en paideig. Smør en paiform (27 cm i diameter) med vegansk margarin. Trykk paideigen ned i formen. Prikk deigen med en gaffel. Del de hermetiske pærene i to, og legg de oppå paideigen. Vev et flettemønstret lokk av den andre halvparten av paideigen. Legg alle de vannrette strimlene over pærene. Ta deretter en og en av de loddrette strimlene og vev dem inn i de vannrette, slik at det danner et flettemønster. Pesle med vann.
4. Stek paien midt i ovnen på 225 grader i ca. 25-30 minutter, eller til den har fått en gylden farge.

Spis vegansk pæreterte sammen med vegetabilsk iskrem. Terta er like god servert kald dagen etter!

(4 pers.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar