tirsdag 12. juli 2011

Vegansk BLT sandwich


Behold! Dette er en klassisk amerikansk BLT-sandwich, men i veganisert versjon. Tofu er fantastisk som veggisbacon. Vegansk majones, eller veganese, som det så fint kalles, smaker også herlig i denne sandwichen.

Tofumarinade:
1 ts soyasaus
1 krm liquid smoke
1 ts agavesirup
1 krm salt

Du trenger også:
4 skiver godt brød
150 gram fast tofu, i skiver
4 tomatskiver
4 blader hjertesalat (eller annen grønn salat)
vegansk majones (eggefri majones) 
salt og pepper  

1. Begynn med å presse tofuen. Ta den ut av pakken, og hell av vannet. Klem forsiktig ut så mye vann som du greier, uten at tofublokka går i stykker. Legg kjøkkenpapir på en skjærefjøl, og plassér tofuen oppå. Legg deretter mer kjøkkenpapir oppå tofuen, samt et kjøkkenhåndkle. Nå er det tid for å plassere det tyngste kjøkkenredskapet du har oppå tofublokka (jeg pleier å bruke stekepanna).
2. Samtidig som tofuen ligger i press kan du klargjøre marinaden. Bland alle ingrediensene til marinaden i en liten skål.
3. Skjær tofu i ca. 1 1/2 cm tykke skiver skiver og mariner begge sidene med en bakepensel.
4. Stek marinert tofu i en stekepanne.
5. Smør brødskivene med vegenaise (her har jeg laget min egen, men du får kjøpt eggefri majones på velassosierte dagligvareforretninger), ha på salat, tomater, veggisbacon, og salt og pepper. 
6. Hvis du ikke skal spise sandwichene med en gang, kan de pakkes inn i matpapir, og tas med på tur, eller i sekken når du skal på jobb eller skole.

(2 pers.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar