søndag 31. juli 2011

Veganburger med smørbønner

Smørbønner kalles også limabønner, eller store hvite bønner. Disse belgfruktene er fyllt av kostfiber og proteiner.

1 boks smørbønner (= ca 3,5 dl / eller 1,5 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre)
1 løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 rød paprika, i terninger
2 kokte poteter, i terninger
2 ss kikertmel
1 ts salt
1 ts pepper
1,5 ts paprikakrydder
2 ts spisskummin
1,5 ts koriander
1,5 ts chilikrydder
0,5 ts kajennepepper
ev. litt vann

1. Hvis du bruker tørre bønner, må du legge dem i bløt over natta i rikelig med vann. Skyll deretter godt av bønnene, og kok opp en kjele med vann. La bønnene koke i 10 min, sil av vannet, og kok deretter opp nytt, friskt vann. Kok bønnene til de er møre (koketiden varierer fra 45 min til halvannen time, avhenging av hvor gamle bønnene er).
2. Stek løk, hvitløk, og rød paprika i en stekepanne. Mos kokt potet. Mos halvparten av bønnene i en stavmikser. Bland potet med bønner (most og hele), og tilsett løk, hvitløk og paprika. Bland inn kikertmel, og tilsett krydder. Bland blandingen med hendene til det er en jevn deig. La blandingen hvile i 15 minutter.
3. Form til burgere med hendene. Prøvestek en burger først. Om den er for løs, tilsetter du litt mer kikertmel. Stek burgerne i en teflonpanne på middels varme, og snu de etter 5-6 minutter eller til de har fått farge. Legg burgerne i en smurt ildfast form, og stek de deretter midt i ovnen på 225 grader i om lag 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.

Servér smørbønneburgere med stekte poteter, hummus og salat.

(7-8 burgere) 

Lysten på andre burgere? Ta en titt her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar