Jeg elsker kanelboller. Da jeg var yngre pleide jeg alltid å bake kanelboller sammen med familien, og forkjærligheten for varm hvetebakst har ikke gitt seg med alderen.
Deig:
75 gram vegansk smør
3,5 dl vegetabilsk melk
1 dl fruktose eller brunsukker
1 ts salt
1 pakke tørrgjær
1/2 kg hvetemel
Fyll:
100 gram vegansk smør
1 1/2 dl fruktose eller brunsukker
2-3 ts kanel
1. Smelt margarin i en kjele, og tilsett melka. La kjelen stå på plata til melka er fingervarm (du skal kunne teste om melka er varm nok uten å brenne fingrene).
2. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bland det våte i det tørre, og elt deigen godt sammen. Dekk deigen, la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time).
3. Kjevle ut deigen til et rektangel (ca. 40 x 60 cm). Bruk en slikkepott til å bre over romtemperert smør. Rør sammen kanel og sukker, og strø blandingen over smøret.
4. Rull sammen deigen (begynn på den ene kortenden), og skjær i 1 1/2 cm-tykke stykker. Sett kanelbollene på en bakepapirkledd stekeplate. Sett ovnen på 225 grader. La dem etterheve mens ovnen blir varm.
5. Stek kanelbollene på 225 grader midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne.
(ca. 20 kanelboller)
(ca. 20 kanelboller)
Kanelbollene mens de etterhever. |
Tusen takk for en kjempe god oppskrift på boller. Det ble en suksess:)
SvarSlettBare hyggelig! Så bra at bollene falt i smak :)
SvarSlettet lite tips jeg lærte fra min mor: melk/soyamelk kan i boller og gjærbakst lett byttes ut med vann uten at man kjenner noen forskjell :)
SvarSlettSå bra, takk for tipset! Godt å vite dersom man ikke har plantemelk tilgjengelig :)
SvarSlett